• U bent ingelogd als:

Rick Kruys gaat spelen voor VV De Meern (zo)

Geplaatst in Clubnieuws

Rick Kruys.

Foto: Wim van IJzendoorn
Door Leon Bal/ De Brug

Leidsche Rijn/Regio – De oplettende luisteraar die afgelopen zondag naar de televisie keek hoorde het nieuws live bij Kees Jansma aan tafel. Rick Kruys zat tussen Rinus Israël en Kostas Lamprou (Willem II) in en meldde dat hij van plan is na dit seizoen een punt achter zijn professionele voetbalcarrière te zetten. De 30-jarige middenvelder van Excelsior Rotterdam gaat zich toeleggen op een leven als trainer.

Al enkele jaren is Rick Kruys actief bij de Merenezen. Eerst als assistent bij Marinus Dijkhuizen. Tegenwoordig werkt hij samen met Rob Zomer, die onlangs voor een seizoen bijtekende in De Meern. Kruys begon zijn carrière als profvoetballer in 2003 bij FC Utrecht. De meeste mensen herinneren zich de mooie goal van Rick die hij maakte tegen zijn vader Gert Kruys die werkzaam was bij De Graafschap. Omdat hij te weinig speelminuten kreeg van Willem van Hanegem vertrok de speler Kruys naar Malmö FF in de Zweedse competitie alwaar hij drie seizoen actief was. In 2010 werd hij met Malmö FF kampioen. Dat dit geen kleine club is bewees de ploeg afgelopen seizoen door de Champions League te halen, waarin het zelf ook twee maal in de poule speelde tegen de grootste voetballer die club heeft voortgebracht Zlatan Ibrahimovic. Daarna volgden twee seizoen Volendam. Dit seizoen is alweer zijn vierde in het zwart en rood van Excelsior in het mooie Kralingen.

Assistent-trainer
Kruys gaat volgend seizoen FC Utrecht Onder14 trainen en blijft ook verantwoordelijk voor de selectie Onder23 bij VV De Meern. “Komend seizoen gaat Kruys aan de slag als assistent-trainer bij VV De Meern, maar hij gaat ook spelen in de zondagselectie. Met onze jonge groep van dit moment is dat natuurlijk een fantastische versterking. Zijn ervaring kan ons als team verder brengen”, bevestigde trainer Rob Zomer desgevraagd zondagavond. Kruys gaat aan de slag om zijn TC1-diploma te halen via de KNVB en ziet dit als een uitgelezen kans zijn trainerscarrière op een rustige gedegen manier te gaan vormgeven. “Bij ons was het al wat langer bekend, maar nu is het via de televisie ook naar buiten gekomen. Ik ben er heel blij mee”, aldus Zomer.

Verloren
VV De Meern verloor afgelopen zondag de oefenwedstrijd in het Utrechtse Zuilen tegen tweedeklasser Elinkwijk met 3-1. Gökhan Yasar maakte het mooiste doelpunt van de wedstrijd op zijn oude nest. “We speelden met een jonge ploeg. Het is natuurlijk nooit leuk om als hoofdklasser te verliezen bij een tweedeklasser. Maar we misten duidelijk de ervaring die wel nodig is om in dit soort wedstrijden het spel naar je eigen hand te zetten”, besluit Zomer.