• U bent ingelogd als:

Goede Doelen

Stichting Zinnig

Uit onderzoek is gebleken dat er 61.000 kinderen in Nederland sociaal worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, gaan niet mee met schooluitjes en vieren nooit hun verjaardag.

Ook deze kinderen hebben recht op die ontspanning en plezier. Zaken die het leven van een kind niet alleen veraangenamen, maar die het ook kindwaardig maken. Bijvoorbeeld simpel weg een dag sport en ontspanning in de schoolvakanties. Stichting ZINNIG zet zich in voor kinderen in de leeftijdtijd 4-16 jaar die in Nederland sociaal dreigen te worden uitgesloten buiten hun schuld om. De ambitie is om voor deze kinderen workshops te organiseren waarbij hun talenten naar boven kunnen komen die anders niet gezien of benoemd zouden worden omdat zij dreigen sociaal te worden uitgesloten. Wij willen dit samen doen met bedrijven en organisaties die participeren in de projecten waarbij de talenten én vooral waar de kinderen goed in zijn worden benoemd, wat zal leiden tot meer plezier én zelfvertrouwen. De gekozen vorm van de workshops is sport en ontspanning. De stichting werkt samen met onder andere Stichting Kind & Jeugd, Voedselbank LeidscheRijn, Rondom Voetbal, en met de aangesloten Maatschappelijk Betrokken Partners. Peter Verbeek is de woordvoeder van Stichting ZINNIG. 

Meer info samenwerking Zinnig en Rondom Voetbal

Interview met bewoner en voetbaltrainer Alex

Reactie Peter Verbeek van Zinnig:
Beste deelnemers en organisatoren van de Rondom Voetbal Business Rally 2013!
Ik wil jullie allen bedanken voor de waanzinnige bijdrage aan de projecten van Stichting Zinnig.
De impact is enorm op deze kinderen die niet gewend zijn om simpelweg aandacht te krijgen op deze manier, door sport en ontspanning.Persoonlijk heeft deze betrokkenheid van uw kant mij nog meer motivatie en inspiratie gegeven om door te gaan om activiteiten  mogelijk te maken voor kinderen die dit niet kunnen buiten hun schuld om. Naast Zinnig Voetbal en Zinnig Make up, gaan wij ook starten met Zinnig Musical, een platform dat voor deze kinderen gaat bijdragen aan hun Plezier en Zelfvertrouwen.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar onze projecten en voor wie? en waarom? Stichting Zinnig zich inzet, dan verwijs ik u graag door naar www.facebook.com/zinnig.nu

JEUGD ZONNEHUIZEN ZEIST
De Rondom Voetbal 3-Daagse 2013

Een mooi onderdeel van de 3-Daagse is het Goede Doel. Iedere jonge deelnemer geeft automatisch een deel van het inschrijfgeld aan het Goede Doel. Ook dit jaar hebben we gekozen voor de stichting Zonnehuizen als Goede Doel project. In Zonnehuizen in Zeist verblijven kinderen die geen thuisbasis hebben en getraumatiseerd zijn uit het verleden. De subsidiekraan is voor dit soort instellingen veelal stopgezet waardoor er weinig mogelijkheden zijn om kinderen echt nog te vermaken waar zij natuurlijk wel recht op hebben. Zoals het vieren van een verjaardag of uitjes naar bijvoorbeeld de Efteling of bijvoorbeeld meedoen aan de Rondom Voetbal 3-Daagse, waar ook geen geld voor is. Daarom willen Stichting Zinnig en Rondom Voetbal, samen met de jonge voetballertjes van diverse voetbalverenigingen, dit wel mogelijk maken voor deze kinderen.

Rondom Voetbal heeft in samenwerking met Stichting Zinnig en FC Utrecht D2 en de ouders van de D2-spelers op 8 mei jongstleden een bijzondere voetbal clinic georganiseerd voor kinderen van Zonnehuizen.
Vooraf aan deze voetbal-clinic heeft Rondom Voetbal € 1000,- gedoneerd aan Stichting Zonnehuizen in Zeist. Peter Verbeek (stichting Zinnig) & Rob Zomer (Rondom Voetbal): “Wij vinden dat ieder kind evenveel recht heeft op plezier en een gelukkig leven. Een bijdrage leveren aan het geluk van een kind geeft zin aan het leven van de gever en het kind”.

JEUGD ZONNEHUIZEN ZEIST
Rondom voetbal 3-Daagse 2012

Rondom Voetbal is in 2012 begonnen met voetbalclinics, namelijk de RV 3-Daagse. Drie dagen lang een voetbalclinic welke werd gehouden in Amersfoort bij voetbalvereniging VOP en bij vv Maarssen. Door de vele positieve reacties van de deelnemers gaan we daar in het aankomend seizoen mee verder.

Een mooi onderdeel van de 3-Daagse is het Goede Doel. Elke deelnemer doneert namelijk € 10,- aan Zonnehuizen uit Zeist waar kinderen verblijven die geen thuisbasis hebben en getraumatiseerd zijn uit het verleden. De subsidiekraan is voor dit soort instellingen veelal stopgezet waardoor er weinig mogelijkheden zijn om kinderen echt nog te vermaken waar zij natuurlijk wel recht op hebben. Zoals het vieren van je verjaardag en uitjes naar bijvoorbeeld de Efteling of bijvoorbeeld meedoen aan de Rondom Voetbal 3-Daagse waar ook geen geld voor is. Daarom wil Rondom Voetbal, samen met de reguliere deelnemers, dit wel mogelijk maken voor deze kinderen.

Jeugd Zonnehuizen Zeist naar stadion FC Utrecht
De eerste 400 euro is nu overgemaakt naar deze stichting (zie foto). Daarnaast heeft Rondom Voetbal in augustus 2012 de kinderen van Zonnehuizen Kind en Jeugd en Onderwijs in Zeist twee dagen getrakteerd op voetbalactiviteiten, een sportief uitje bij recreatiepark Down Under en met een bezoek aan Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht.

Tijdens het Rondom Voetbal slotfeest/maffiaparty van de businessclub ‘vrienden” van Rondom Voetbal werd de cheque van € 400,- overhandigd aan Gerry Nutters-Koops, Directeur van Zonnehuizen Kind & Jeugd en Onderwijs.

Over Zonnehuizen
Zonnehuizen in Zeist helpt kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis zich naar volle vermogen te ontplooien. Dat doet ze vanuit een antroposofische inspiratie. Zonnehuizen gaat uit van de gezonde kant van het individu en richt zich op diens mogelijkheden, talenten en wensen. Op basis daarvan werken ze aan de beperkingen die de individuele ontwikkeling in de weg staan. Zie www.zonnehuizen.nl voor meer informatie.

Reactie Rob Zomer, directeur/hoofdredacteur van Rondom Voetbal
Namens Rondom Voetbal, en samen met Peter Verbeek van Zinnig, heb ik twee mooie dagen kunnen verwezenlijken voor de kinderen van Jeugd Zonnehuizen in Zeist. De enthousiaste reacties na afloop van de kinderen en ook van de begeleiders hebben mij geraakt en heel goed gedaan. Ik ben trots dat wij met Rondom Voetbal voor ons goede doel-project een mooie invulling hebben kunnen geven.

TUFA, werken aan betere toekomst op en buiten het voetbalveld in Ghana

Tijdens het slotfeest op 10 juni 2012 werd er voor de businessclub van Rondom Voetbal een veiling gehouden. Prachtstukken zoals een voetbalshirt van Wesley Sneijder, een ballonvaart door Utrecht, een bezoek aan Barcelona (inclusief wedstrijd) en nog vele andere veilingstukken gingen grif onder de hamer. Hierdoor werd het mogelijk om de Tamale Utrecht Football Academy blij te maken met een sponsorbedrag van € 2500,-

Jolanda, initiatief neemster en begeleidster in Ghana van TUFA: “Om voetballers uit Noord-Ghana een kans te geven om zich in hun eigen omgeving te ontwikkelen en een toekomst te realiseren is het natuurlijk geweldig als sponsors, zoals Frans van Seumeren en Rondom Voetbal, ons een warm hart toedragen. We zijn erg blij met cheque van € 2500,- die ons is overhandigd door Rob Zomer van Rondom Voetbal.

Foto’s TUFA (Ghana)

KLEIN GALGENWAARD
Eerste Goede Doel van Rondom Voetbal

De veiling ten behoeve van Klein Galgenwaard op de Rondom Voetbal Kick Off in 2007 heeft bijna € 7700,- opgebracht.
Op de foto reikt Rob Zomer (rechts) van Rondom Voetbal de cheque uit van € 7700,-aan Jean Paul de Jong van stichting Klein Galgenwaard.