• U bent ingelogd als:

Jeffrey Pfoster en Jurgen Reiprich hebben vertrouwen in de toekomst van Fc Breukelen

Geplaatst in Clubnieuws

Door: Gert van Es

,,Ik heb me dit seizoen helaas veel te weinig met het voetbal bezig kunnen houden. Het goed invullen van allerlei randvoorwaarden heeft me te veel tijd en energie gekost. Voor het nieuwe seizoen staat het nu voor zo’n 80% goed op de rails. Er zijn goede waarden en normen afgesproken, wangedrag wordt direct afgestraft, aldus een tevreden Jeffrey.”

,,Ik proef dat er nieuw elan is gekomen op technisch gebied. Bij de selectie-elftallen komen alleen maar gediplomeerde trainers. Het is ook niet meer mogelijk dat de trainers van selectie-elftallen niet op zaterdag bij de wedstrijden zijn. Een trainer hoort op zaterdag zijn elftal te stimuleren. Ik ben bijna iedere dag op de club, zie veel trainingen en wedstrijden. In het nieuwe seizoen ga ik periodiek met alle trainers gezamenlijk om de tafel. We gaan uiteindelijk allemaal voor hetzelfde doel: er moet een betere doorstroming komen naar Fc Breukelen 1 en 2. Ik heb wekelijks contact met Cor ten Bosch, de trainer van Fc Breukelen 1.” Jeffrey wil graag iets blijvend neerzetten, een opleiding waar de club nog jaren mee vooruit kan. Niet alleen voor de selectieteams maar voor ieder jeugdlid. ,,Ik wil een veilige omgeving creëren, ieder jeugdlid moet trots kunnen zijn op zijn of haar prestaties en op de club. Ik hoop dat de A-junioren zich via de nacompetitie nog kunnen plaatsen voor de Hoofdklasse. Ik verwacht gelet op het feit dat er vanuit de B een aantal talentvolle spelers de overstap maken naar de A-junioren dat ze zich daar zeker kunnen handhaven.“

Jurgen Reiprich, voorzitter Stichting Topvoetbal Fc Breukelen is erg trots op het behaalde resultaat, kampioen worden van de eerste klasse en daardoor promotie naar de Hoofdklasse. ,,Ons driejarenplan ligt op schema. Onze wens is nu om volgend seizoen een goede plek in het rechterrijtje te behalen. We hebben nu echt (nog) niet de ambitie om verder te kijken dan de Hoofdklasse. Er is veel belangstelling van nieuwe spelers, kennelijk willen velen uit de regio graag voor Fc Breukelen komen spelen. Onze trainer Cor ten Bosch wil altijd aanvallen, we hebben niets voor niets dit seizoen 99 keer gescoord. In de hoofdklasse gaan we zeker meer toeschouwers trekken uit de regio. We timmeren zo aardig aan de weg, komen tegenwoordig vaak op een positieve manier in de media. Scheidsrechters zijn blij om Fc Breukelen 1 te kunnen fluiten, gele en rode kaarten worden amper nog gegeven.

Ik hoop dat de gemeente wil meewerken om onze accommodatie ook Hoofdklassewaardig te maken. Kleedkamers moeten echt worden gerenoveerd en ons hoofdveld moet echt voorzien worden van een kunstgrasmat en een lichtinstallatie. Er zijn veel te veel afgelastingen geweest dit seizoen, gaat veelal ten koste van de jeugdwedstrijden. Ook wij hebben te maken met teruglopende inkomsten uit sponsoring. Onze actieve sponsorcommissie en de nieuwe evenementencommissie bruisen van de nieuwe ideeën. Onze huidige sponsoren komen veel op ons complex, voelen zich echt betrokken bij FC Breukelen.

Onze technisch jeugd coördinator Jeffrey Pfoster heeft bergen werk verzet dit seizoen. Ik verwacht dat hij er echt in gaat slagen om binnen redelijke termijn een goede doorstroming vanuit de jeugd naar ons eerste elftal te realiseren. Het eerste elftal leeft bij onze jeugdleden. Een grote groep is bij de thuiswedstrijden verbaal echt aanwezig. Velen bezoeken met hun vader of leider zelfs de uitwedstrijden. Ik ga met vol vertrouwen voor het nieuwe, zware, seizoen binnenkort van een eerlijke vakantie genieten. De selectie start zaterdag 26 juli met de training voor een nieuw, mooi seizoen in de Hoofdklasse.