• U bent ingelogd als:

Eemdijk strikt ervaren Quincy Allee

Geplaatst in Clubnieuws

Quincy Allee speelt komend seizoen in het groene shirt van Eemdijk. De 30 jarige aanvaller komt over van hoofdklasser Sportlust’46. Allee heeft een imposante lijst clubs achter zijn naam staan. Hij speelde onder meer voor PSV, Twente, NAC, AGOVV, Go Ahead Eagles, Vitesse, Haaglandia, Zuidvogels en Kozakken Boys.

Hans de Graaf laat weten dat met de komst van Quincy Allee de selectie voor volgend seizoen helemaal rond is. ”Met het vertrek van Mitchell van Friderici naar FC Breukelen, kwam er bij ons een plek vrij voor de spitspositie. Via ons scoutingsnetwerk zijn we op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Na een aantal gesprekken met meerdere spelers, hebben wij voor Quincy gekozen. Quincy heeft een berg aan ervaring, is tweebenig en snel.”

Quincy Allee zegt dat zijn keuze voor Eemdijk op gevoel is genomen.’’ Ik ben door Hans de Graaf benaderd met de vraag of ik interesse had om bij Eemdijk te komen voetballen. Bij aankomst op het sportpark had ik gelijk al een goed gevoel. Ik ben goed opgavangen door een aantal leden van de TC en heb een rondleiding gehad op het sportpark waar ze bezig waren met het nieuwe kunstgrasveld.’’

”De afgelopen weken ben ik door meerdere clubs benaderd zowel door top en hoofklasse clubs. Na de gesprekken met Hans de Graaf en Ulrich Landvreugd was ik helemaal overtuigd en heb ik twee gesprekken met clubs die ik nog had staan gecanceld.”

”Tot mijn 17e heb ik bij Go Ahead Eagles gespeeld, daarna haalde FC Twente me bij de selectie. Daar heb ik 2 jaar vooral met de beloftes meegespeeld. Tussendoor ben ik ook voor verschillende jeugdelftallen van het Nederland elftal  uitgekomen. Na Twente ben ik naar Apeldoorn gegaan, daar

heb ik het eerste seizoen van AGOVV in Jupiler League gespeeld. Via Vitesse haalde PSV me bij de selectie. Toen die tijd was Hiddink trainer en zat ik vaak bij de selectie. Net toen het er aan zat te komen om mijn debuut voor PSV te maken, raakte ik geblesseerd en was ik een half jaar uit de roulatie en verhuurde PSV me aan de Eagles. Het daarop volgende seizoen haalde NAC me bij de selectie, daar heb ik dan ook mijn eredivisiedebuut mogen maken. Maar niet lang daarna kreeg ik een auto-ongeluk en kon ik weer opnieuw beginnen, maar omdat het niet zo lekker ging bij NAC konden ze mijn contract niet verlengen. Via een scout van NAC, die ook voor ADO scout ben ik in contact gekomen met Den Haag. Maar daar heb ik na 3 maanden een punt achter mijn carrière gezet.”

”Die zomer werd ik nog wel geselecteerd voor het nationale elftal van de Antillen. Daar speelde we een aantal toernooien, en vertelde mijn trainer dat ik niet moest stoppen moet voetballen. Ik ben toen bij Haaglandia gaan voetballen, daarmee behaalde we de Topklasse. Na Zuidvogels en Kozakken Boys ben ik afgelopen seizoen bij Sportlust’46 in Woerden terecht gekomen. Daar heb ik niet veel gespeeld omdat al mijn aandacht ging naar mijn net geboren zoon en vrouw. Dat verliep niet allenmaal zoals het hoorde, en daar waren mijn vrouw en ik dag en nacht druk mee, maar gelukkig gaat het nu erg goed!.”

Voor volgend seizoen heeft Allee, die ook een eigen voetbalacademie beheerd SoccerQcoaching, als doel te laten zien dat hij nog super fit is, de club en de trainer te laten zien dat ze de juiste keus hebben gemaakt. Ook wil hij met zijn ervaring de jonge jongens in de groep helpen beter te worden. ”Willen en kunnen is een groot verschil, maar als je iets wilt, dan kun je het!” Aldus Quincy Allee.(SH)